Technologie

Virtuální realita - novinka, nebo standard v nabídce realit?

Zveřejnil
Tomáš Míček

Technologie v oblasti virtuální reality urazila v posledních letech dlouhou cestu a významně ovlivnila různá odvětví včetně realitního. Způsobila revoluci ve způsobu nabídky a prodeje nemovitostí. Virtuální realita poskytuje jedinečný a pohlcující zážitek umožňující vžít se do atmosféry nabízené nemovitosti. Některé developerské společnosti již vychází svým klientům vstříc a zařadili virtuální realitu do standardu nabízených služeb.

Zájemce o nemovitost vtáhne virtuální prohlídka zobrazená ve virtuálních brýlích přímo do vnitřních prostor nabízené nemovitosti. Z pohodlí domova ji může zažít v jakoukoliv hodinu přes počítač, tablet či mobil. Díky virtuální realitě si mohou zájemci o bydlení detailně prohlédnout nemovitosti včetně jednotlivých místností, venkovních prostor, a dokonce i okolí. Speciálně vyvinuté aplikace navíc umožní měnit propozice, přidávat nábytek, nebo se volně pohybovat po prostoru. Potencionální kupující tak získá mnohem lepší představu o tom, jak nemovitost vypadá a zda bude vyhovovat jejich potřebám a preferencím, a to vše bez nutnosti fyzické návštěvy nemovitosti.

Prodávajícím je virtuální prohlídka přínosná při prezentaci jejich nemovitostí. Jediné pořízením virtuální prohlídky nemovitosti nabízí potencionálním zájemcům o koupi zažít komplexní prohlídku včetně všech klíčových prvků a detailů odkudkoliv a v jakékoli hodině. Díky neustále dostupné virtuální prohlídce může zájemce konzultovat výběr nemovitosti se svými příbuznými a přáteli. Virtuální prohlídka tak pomáhá oslovit větší počet zájemců, vyvolat zájem o nabízenou nemovitost a přilákat více potenciálních kupujících.


Pro developery a realitním makléře je virtuální realita dynamickým nástrojem. Technika se neustále vyvíjí, fotografie a videa už k úspěšnému prodeji realit nestačí. Prostřednictvím virtuální reality jsou představovány výstavby nových domů a jejich vnitřní prostory v budoucích reálných podobách projektu, na reálném místě, přesně tam, kde bude stát. Stává se standardem některých developerů nabízet prohlídky plánovaných developerských projektů virtuálně. VR nabízí zažít budovu, byt, či jakýkoliv jiný prostor předtím, než je postaven. Obrovskou výhodou je čas na změnu dispozice či využitého materiálu. Díky virtuální realitě můžete vidět i výhled z okna vaší budoucí nemovitosti.

Technologie VR se snadno používá a je přístupná všem. Díky tomu je virtuální realita atraktivní volbou jak pro kupující, tak pro prodávající, protože odpadá potřeba specializovaného vybavení nebo softwaru.

VR významně ovlivnila realitní průmysl a poskytuje jedinečný a pohlcující zážitek pro kupující i prodávající. Nabízí nákladově efektivní, časově úsporná a uživatelsky přívětivá řešení pro nákup a prodej domů, čímž mění pravidla hry v tomto odvětví. Ať už jste kupující nebo prodávající, technologie VR stojí za to prozkoumat jako nástroj, který vám pomůže zlepšit vaše zkušenosti a dosáhnout vašich cílů v oblasti nabídky nemovitostí.

cena

Máte zájem o naše služby?

Ke každému zákazníkovi přistupujeme individuálně dle jeho požadavků. Proto se ceny našich služeb liší dle náročnosti. Dejte nám vědět pomocí našeho nezávazného kontaktního formuláře a my se Vám ozveme.

Zaškrtněte služby, o které máte zájem

Fromulář byl úspěšně odeslán.
Co nejdříve se Vám ozveme.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře. Zkuste to prosím znovu.
Z našeho blogu

Mohlo by Vás zajímat

Marketing
Virtuální prohlídky pro školy a školky
Zjistit více
Nemovitosti
Photostaging nemovitostí: prezentujte prostor atraktivním způsobem
Zjistit více
Marketing
5 TIPŮ k úspěšnému on-line prodeji nemovitosti
Zjistit více