Inspirace

Virtuální realita – cesta do jiného světa

Zveřejnil
Tomáš Míček

Pojem realita má v současné době daleko více významů, nežli tomu bylo dříve. Dnes nemáme už jen běžnou realitu, jakožto normální aktuální stav, ale naše obzory jsou obohaceny o realitu virtuální a dokonce rozšířenou.

Jaký je vlastně mezi pojmy virtuální realita a rozšířená realita rozdíl? Dalo by se říci, že velký.

Rozšířená realita Vás nepřenese do jiného světa, ale stále máte kontakt se skutečným prostředím. Jako příklad rozšířené reality může posloužit vyfotografování budovy mobilním zařízením a poté do vzniklé fotografie doplnění digitálních prvků, které doplníte textem, obrázky, zvuky a dalšími doplňky. Rozšířená realita se tedy dá skvěle uplatnit například na webových stránkách, prezentacích nebo e-shopech.

Virtuální realita je v podstatě dalším krokem mimo náš reálný svět. V malé chvíli je člověk doslova vtažen do plně simulovaného prostředí. Vše kolem rázem mizí a Vy se ocitáte v jiném světě. Záleží ovšem na zařízení, které Vám cestu dotéto dimenze umožní. Čím kvalitnější, tím větší prožitek.

Využití virtuální reality je skutečně široké

Virtuální realita se samozřejmě využívá při hraní her, kdy se dostáváte přímo do děje a stáváte se jeho součástí, ale také pro cvičné simulátory a výuku. Simulátory jsou dnes schopné navodit Vám v podstatě jakoukoliv situaci a můžete si vyzkoušet prakticky cokoliv, co jsou schopni vývojáři do virtuální reality přenést. Problémem není kupříkladu letecký simulátor, který může sloužit pro zábavu i trénink budoucích pilotů. Možná až neuvěřitelně vypadá simulátor prostudenty lékařství. Mohou se „proměnit“ v některou mikroskopickou součást našeho těla (vhodná je červená krvinka) a putovat celým cévním systémem.

Velkým pomocníkem je i pro architekty, kteří si mohou průběžně procházet budoucí stavbu. Například realitní makléři tuto možnost už také objevili. Klient si může v pohodě svého domova projít a prohlédnout nabízenou realitu díky virtuální realitě.

cena

Máte zájem o naše služby?

Ke každému zákazníkovi přistupujeme individuálně dle jeho požadavků. Proto se ceny našich služeb liší dle náročnosti. Dejte nám vědět pomocí našeho nezávazného kontaktního formuláře a my se Vám ozveme.

Zaškrtněte služby, o které máte zájem

Fromulář byl úspěšně odeslán.
Co nejdříve se Vám ozveme.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře. Zkuste to prosím znovu.
Z našeho blogu

Mohlo by Vás zajímat

Marketing
Virtuální prohlídky pro školy a školky
Zjistit více
Nemovitosti
Photostaging nemovitostí: prezentujte prostor atraktivním způsobem
Zjistit více
Marketing
5 TIPŮ k úspěšnému on-line prodeji nemovitosti
Zjistit více